مذاکرات مجارستان برای تداوم ترانزیت گاز روسیه به اروپا

رسانه های غربی از مذاکرات نخست وزیر مجارستان با مسکو و کی یف برای تداوم ترانزیت گاز روسیه از خاک اوکراین برای اروپا خبر دادند.

خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه «تاگس شاو» ، مجارستان در حال مذاکره با مسکو و کی یف برای حفظ عرضه گاز روسیه برای اروپا از طریق خاک اوکراین است.

به نوشته رسانه های غربی اوربان حتی راه حل خلاقانه ای را برای اجتناب از اعلام این گاز ترانزیتی به عنوان گاز روسیه پیشنهاد کرده است. با این حال، اوکراین برنامه ای برای تمدید این قرارداد ترانزیت ندارد، که این مسئله می تواند منجر به بحران گاز احتمالی شود.

این خط لوله که از طریق اوکراین می گذرد، یکی از آخرین کریدورهای گاز روسیه به اروپا است . این قرارداد در حال حاضر امکان انتقال گاز به اروپای مرکزی از جمله مقاصد اسلواکی، جمهوری چک و اتریش را فراهم می کند.

مجارستان در سال جاری میلادی حدود 7.5 میلیارد متر مکعب گاز روسیه را از طریق خط لوله موسوم به ترک استریم وارد کرد و مقادیر بیشتری را از طریق رومانی خریداری کرد.

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی نیز در مورد بحران گاز احتمالی در صورت قطع ترانزیت گازی روسیه از طریق اوکراین هشدار داده است.

اسلواکی، جمهوری چک و اتریش به ویژه هنوز بخش زیادی از گاز طبیعی خود را از این مسیر تامین می کنند. اما قرارداد ترانزیت بین روسیه و اوکراین در پایان سال جاری به پایان می رسد. اوکراین چندین بار اعلام کرده است که به دلیل جنگ بین دو کشور تمایلی به تمدید این قرارداد ندارد.

با وجود جنگ، مسکو همچنان به پمپاژ گاز از طریق اوکراین به اروپا تحت یک قرارداد میلیارد یورویی که در سال 2019 امضا شد، ادامه داده است. کی یف پیشتر اعلام کرده بود که این توافق را پس از انقضای آن در پایان سال 2024 تمدید نخواهد کرد.

اتحادیه اروپا اعلام کرده که که 69 درصد واردات گاز اسلواکی و 60 درصد واردات گاز اتریش در سال 2023 از روسیه بوده است.

مسکو تلاش اوکراین برای لغو این توافق را محکوم و استدلال می کند که کی یف در حال روی گرداندن از متحدان اروپایی خود است.

اخیرا کادری سیمسون، کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا گفته است که این اتحادیه به قطع خرید گاز از روسیه «کاملا متعهد» است و آمادگی دارد بدون گاز مسکو که از مسیر اوکراین ترانزیت می شود، به حیات خود ادامه دهد.

شرط ترامپ برای تداوم حمایت ها از اوکراین تحولات اوکراین|بیشترین سود جنگ نصیب شرکت های آمریکایی می شود

انتهای پیام/

نظرات

captcha